Induló vállalkozások munka- és tűzvédelmi követelményei

Csikós Kristóf vagyok az EHS Műszaki Iroda Kft.-től, ( https://ehsm.hu ) és azért vagyok itt, hogy segítsek neked elkerülni a vállalkozásod megbüntetését. Aki vállalkozik, esetleg alkalmazottakat foglalkoztat, minden bizonnyal találkozott már a „munkavédelem” kifejezéssel, azzal azonban sokan nincsenek tisztában, hogy ebből kifolyólag milyen törvényi szabályok vonatkoznak rájuk.

Márpedig a szabályok be nem tartása esetén olyan, a vállalkozás számára hátrányos következményekkel vagytok kénytelenek szembenézni, mint például a leggyakoribb, a pénzbírság. De egy munkahelyi baleset esetén bekövetkezett munkaerő kiesés is vissza tudja vetni a cég bevételeit, hiszen amíg a gyógyulási időszak tart, addig értelemszerűen nem történik munkavégzés. De ugyanígy eleshetsz bizonyos pályázatoktól, amik segítségével fejleszthetnéd a vállalkozásodat. Végül, ami talán a legfontosabb, hogy egy megbírságolt céggel negatív megítélésed lesz az ügyfelek szemében. Tovább is van még!

Azért, hogy mindezeket elkerüld, összeszedtem neked a legfontosabbakat, amire egy (nem csak induló) vállalkozásnak szüksége van.

Vajon vonatkoznak-e rád az alábbi állítások?

Ha van egy céged és akár csak egy főt is foglalkoztatsz benne, akkor máris a Munkavédelmi Törvény hatálya alá esel, azaz meg kell felelned az abban leírtaknak.

Akkor, ha már öt alkalmazottad van, vagy az üzletednek van egy legalább 50 férőhelyes helyisége, legyen az kávézó, mozi, tanterem vagy iroda, akkor már figyelned kell az Országos Tűzvédelmi Szabályzatra is.

Van a munkahelyeden tűzoltókészülék, de nem tudod, milyen kell, mennyi kell és mikor kell ellenőrizni?

Esetleg pékséget, cukrászdát vagy éttermet szeretnél nyitni és nem vagy biztos az élelmiszerbiztonsági (HACCP) szabályokban?

A következő pontban megoldást kínálok neked, hogy könnyebben átláthasd ezt a kusza rendszert.

Miért vagyunk hasznosak számodra?

  • Sokaknak még tapasztalt vállalkozóként, vagy üzletemberként is gondot okoz a sok törvény és szabályzat között kiigazodni. Egy fiatal vállalkozónak, akinek annyi más dolga van, amire oda kell figyelnie, könnyen belezavarodhat az előírásokba. Ezt nem szeretném én sem, éppen ezért az EHS Műszaki Iroda Kft. egyenesen azt kínálja fel, hogy leveszi a terhet a válladról az említett feladatkörökben.
  • Komplex szolgáltatást (https://ehsm.hu/szolgaltatasok/) nyújtunk, rendszeresen elvégezzük a kötelező teendőidet és szükséges időközönként helyszíni szemle során megoldjuk az esetlegesen feltárt hiányosságokat. Bátran fordulhatsz hozzánk szaktanácsadásért a felmerült problémáiddal kapcsolatban.
  • Megfelelő képesítés birtokában ellenőrizzük a munkahelyeket, gépeket és dokumentumokat, szakszerű oktatásokat tartunk, így nem kell aggódnod amiatt, hogy egy újonnan felvett munkavállaló bizonytalan tudással áll munkába, ami esetleg balesethez vezetne.
  • Tudjuk, hogy a törvények és előírások szüntelenül változnak, éppen ezért naprakészek vagyunk és mindig ismertetjük az aktuális változást, hogy a vállalkozásod mindig megfeleljen a törvényi előírásoknak és így elkerüld a kellemetlen hatósági bírságolást.
  • Most lehet, hogy azt gondolod, hogy ez mind csak felesleges papírmunka, ami nem befolyásolja a vállalkozásod profiljának működését, de az említett folyamatok nem csak a minőségirányítási rendszerhez alapfeltételek, hanem a mindennapi biztonságos működéshez is nélkülözhetetlenek. Hiszen mindenki szeretne esténként baleset nélkül hazaérni a családjához.

Most biztos kíváncsi vagy, mi tesz minket jobbá a konkurenciánál

Széles területen szerzett tapasztalatunknak köszönhetően dolgoztunk már egyetemtől ásványvíz gyártó cégen keresztül sport boltig bezárólag. A referenciáinkat meg tudod nézni a weboldalunkon is. ( https://ehsm.hu/referenciak/ )

Rendelkezünk a törvények által előírt képesítéssel és eszközökkel.

Szolgáltatói felelősség biztosításunk kiterjed az általunk nyújtott tevékenységekre, ami annyit tesz, hogy ha egy ellenőr alapos munkánk ellenére esetleg mégis felfedez valamilyen hiányosságot a cégednél, akkor azért mi felelünk, vagyis a bírságot is mi fizetjük, így te nyugodtan koncentrálhatsz a munkádra, nem kell, hogy fájjon a fejed olyan miatt, amivel más foglalkozik.

Ha a fent olvasottak felkeltették az érdeklődésedet, további információért keress fel bátran az alábbi elérhetőségek egyikén:

https://ehsm.hu/kapcsolat/
https://www.facebook.com/ehsm.huVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =